Начало » Мустафа Карадайъ обяви причините да подаде оставка като лидер на ДПС

Мустафа Карадайъ обяви причините да подаде оставка като лидер на ДПС

by Toni
0 Коментар

След двуседмично мълчание бившият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ разкри какви са причините да подаде оставка от ръководния пост непосредствено преди Националната конференция на партията. С публикация във „Фейсбук“ той обясни, че го е направил, за да е ясно, че не той е кандидат за председател на партията за следващия мандат, както и за да „има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията“.

Обяснението на Карадайъ идва 15 минути преди началото на заседанието на Централният съвет на ДПС, което започва от 13:00 часа в столичния хотел „Рамада“. То трябва да насрочи дата за Националната конференция, на която да бъде избран нов председател на движението. Според изказване на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски ден след оставката на Карадайъ, това трябва да се случи през февруари. Заседанието ще се ръководи от почетния председател Ахмед Доган, който пое оперативното ръководство на партията.

В публикацията си Карадайъ благодари на всички членове на Централния съвет на ДПС, които са го избрали за председател на ДПС на 24 април 2016 г. и на 12.12.2020 г.

„Благодаря на всеки един от вас за всичко, което преживяхме през този период. Благодаря ви за доверието! Благодаря Ви, г-н Доган, за всичко! Службата за и в името на ДПС е и привилегия, и огромна отговорност. Винаги съм се отнасял с огромна отговорност. И на финал искам да се извиня на всеки един поотделно и на ЦС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек. Желая ви много здраве и успехи!“, пише Карадайъ.

От публикацията на Карадайъ може да се съди, че той няма да присъства лично на заседанието днес. Бившият зам.-председател на ДПС Ахмед Ахмедов, който също подаде оставка от поста си след Карадайъ, обаче беше забелязан да пристига за заседанието на Централния съвет.

dnevnik

Mоже да хареса още