Начало » Назначени са трима заместник-министри в МЕУ и МЗ

Назначени са трима заместник-министри в МЕУ и МЗ

by Toni
0 Коментар

Михаил Стойнов е назначен за заместник-министър на електронното управление. Има дългогодишен управленски опит в сферата на имплементацията на софтуер и информационната сигурност. Води университетски курсове за програмиране във Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Техническия университет-София и Нов български университет. Завършил е „Информатика“, както и „Стопанско управление“ в Софийския университет.

Д-р Бойко Пенков е новият заместник-министър на здравеопазването. Той заема тази длъжност за четвърти път. Д-р Пенков е бил директор на Националната здравноосигурителна каса, медицински директор на Университетската болница по белодробни болести и управител на УМБАЛ „Софиямед“. Завършва медицина през 1988 г. и има придобити специалности по „Вътрешни болести“, „Белодробни болести“ и „Болничен мениджмънт“, както и дипломи по „Здравен мениджмънт“ и „Администрация в здравеопазването“.

За заместник-министър на здравеопазването е назначен и доц. Михаил Околийски. През 2014 г. тай започва работа като експерт в българския офис на Световната здравна организация, а към днешна дата е негов председател. Доц. Околийски е ръководил направление „Психично здраве“ в Националния център по обществено здраве и анализи. Завършил е „Социална терапия“ в Хумболтовия университет в Берлин, Германия, където придобива и докторска степен по психотерапия. Член е на Изпълнителния комитет на Европейската мрежа за оценка на услугите за психично здраве (ENMESH).

27 юни 2023 г.

Mоже да хареса още