Начало » Общинар се оплака от побой, за който заподозря бившите си съпартийци от „Възраждане“

Общинар се оплака от побой, за който заподозря бившите си съпартийци от „Възраждане“

by Toni
0 Коментар

Независимият общински съветник в София Иван Алексиев е бил пребит от двама маскирани посред бял ден до блока, в който живее, обяви той в сутрешния блок на Би Ти Ви. Счупен е носът му, има и охлузвания по главата и лицето. Не се разбра кога е станал побоят.

Алексиев беше избран за общински съветник от листата на „Възраждане“ на местните избори на 29 октомври, но впоследствие напусна проруската националистическа партия и стана независим. Той беше и кандидат за кмет на район „Люлин“. По думите му той и още няколко души са напуснали партията, защото са имали непреодолими различия с ръководството в цялата идеология.

Твърди, че преди да бъде пребит, е бил заплашван от човек от ръководството на „Възраждане“, в което освен председателя Костадин Костадинов влизат заместник-председателите Цончо Ганев, Петър Петров и Георги Георгиев, както и организационният секретар Николай Дренчев – всички те депутати в настоящото 49-о Народно събрание. Той индиректно потвърди пред Би Ти Ви, че някой измежду тях го е заплашвал.

„Към мен е имало заплаха от ръководството, че ще бъда унищожен, пребит. Казаха ми хора, които са били на събрания. Намекнаха ми, че е имало събрание на избраните общински съветници за Северна България, на което се е разказало как аз и няколко общински съветници от Пловдив ще бъдем приключени. „Трябва да внимаваш, защото имаш деца“ – това беше обаждане по телефона. Най-вече се притеснявам за децата ми“, уточни Иван Алексиев, като отказа да споменава име или имена.

След като водачът на софийската общинска листа на „Възраждане“ и кандидат за кмет от партията Деян Николов се отказа от депутатското си място, за да бъде общински съветник, Иван Алексиев е трябвало да го замени в парламента, но се е отказал, за да не бъде на едно място с човека, който го е заплашвал

„Дневник“ поиска позиция от „Възраждане“ по случая, включително коментар от някой от петимата в ръководството на партията, но отговарящият за връзките с обществеността на партията каза да се придържаме към „официалната позиция“ на формацията, която се оказа фейсбук публикация на Деян Николов.

По думите на Николов Иван Алексиев търсел медийно внимание, говорейки „клевети“. Според него това било разбираемо, защото „само ако е видим, ще може да осребри политическото си влияние“. Обявява, че „Възраждане“ щяла да заведе дело срещу Алексиев, като партията се извинява на избирателите си, че „човек с подобно поведение е попаднал в листите ни за общински съветници“.

Mоже да хареса още