Начало » Оркестърът за народна музика на БНР открива концертния си сезон с премиерни заглавия и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР открива концертния си сезон с премиерни заглавия и ярки солисти

by Toni
0 Коментар

Концертът ще се излъчва пряко по програма „Христо Ботев“

Оркестърът за народна музика на БНР открива новия си концертен сезон на 19 октомври в 19 часа в Първо студио на радиото. Маестро Димитър Христов e подготвил програма с премиерни заглавия и ярки солисти, записвали с Оркестъра през изминалия сезон.

Публиката ще чуе за пръв път творби, в които солисти са певците Александра Борисова, Бисерка Пиларска, Ивелина Димова, Димитър Богданов, Донко Марков. Пред Оркестъра ще застанат и гайдарят Недко Царев и гъдуларят Иван Стоянов.

Обещаващият претендент в „Гласът на България“ Александра Борисова и виртуозният гъдулар Иван Стоянов ще направят своя концертен дебют с Оркестъра за народна музика на БНР. Първата си песен, записана с Оркестъра, ще представи пред публиката любимецът на България Донко Марков. Северняшката певица Бисерка Пиларска ще изпълни авторските си песни в нови аранжименти. Добруджанската певица Ивелина Димова се завръща в звукозаписните студиа на БНР, а част от новите песни ще прозвучат за първи път в концерта. Солист на Оркестъра отново ще и майсторът на тракийската песен Димитър Богданов. Своя авторска пиеса щ епредстави и обичаният гайдар Недко Царев.

В богатата програма са включени аранжименти на Димитър Трифонов, Георги Андреев, Димитър Христов, Стоян Пауров, Костадин Генчев, Петьо Костадинов и Йордан Данев.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул, „Драган Цанков“ №4) и в мрежата на Ивентим.

Концертът ще се излъчва пряко в ефира на програма „Христо Ботев“.

bnr.bg

Mоже да хареса още