Начало » Отстраниха още един руски свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Отстраниха още един руски свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

В патриаршеския указ за лишаването му от сан не се изтъкват причините.

by Toni
0 Коментар

Още един московски свещеник беше лишен от сан от Московския патриарх Кирил не заради църковни прегрешения, а по политически подбуди.

Свещеник Димитрий Сафронов е лишен от сан, защото на 26 март е извършил панихида на гроба на Алексей Навални на четиридесетия ден от неговата смърт, по молба на неговите близки. Той е и сред свещенослужителите, подписали обръщението към властите тялото на покойния да бъде предадено на неговите близки. Присъствал е и на неговото опело, предаде „Двери“.

В патриаршеския указ за лишаването му от сан не се изтъкват причините. В него се казва: „Свещеник Димитрий Сафронов, клирик на църквата „Покров Богородичен“ в Москва, е освободен от носеното послушание, лишен е от правото да свещенодейства за срок от три години, без да има право да дава благословение, да носи расо и свещенически кръст“. Той се изпраща за три години в храм „Преп. Пимен Велики“ в Новие Воротники в Москва, където ще бъде псалт и ще се кае. „В края на периода на покаяние ще бъде взето решение за възможността за по-нататъшното му свещеническо служение“.
bgvoice.com

Mоже да хареса още