Начало » Парламентът избра двама членове на Съвета за електронни медии

Парламентът избра двама членове на Съвета за електронни медии

by admin1
0 Коментар

Пролет Велкова и Симона Велева-Стойнова бяха избрани за членове на Съвета за електронни медии (СЕМ) от парламентарната квота. ДПС не участва в гласуванията.

Велкова, която е предложена от ПГ на „Демократична България“, получи 99 гласа „за“, 30 – „против“, 52-ма депутати се въздържаха.

Симона Велева-Стойнова , предложена от ПГ на „Продължаваме Промяната“, беше подкрепена от 121 депутати, 11 бяха „против“ и един се въздържа.

Третият претендент – Тодор Беленски, номиниран от ПГ на „Възраждане“, не получи необходимите гласове. Той събра 19 гласа „за“, 40 – „против“, 71 въздържали се.

В отрицателен вот председателят на комисията по културата и медиите Тошко Йорданов („Има такъв народ“) посочи, че е гласувал против Беленски, защото няма необходимия опит за тази длъжност, но има по-добър „морален компас“ от Пролет Велкова. А за Велкова коментира, че е избрана с помощта на ДПС. „Дългата ръка на ДПС погали по рамото „Демократична България“, каза той. Ще се нагледате на забранителен режим с подобен тип хора, на „cancel култура“, предупреди Йорданов.

Според „Възраждане“ Пролет Велкова не заслужава доверието на разумната част на българското общество.

Тези, които познават Пролет Велкова, знаят, че твърденията за „cancel култура“ и за репресивност граничат с клевета, отговори му председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов.

Източник: БТА

Mоже да хареса още