Начало » Пеевски вече се вижда като премиер

Пеевски вече се вижда като премиер

by Toni
0 Коментар

Санкционираният от САЩ за корупция по закона „Магнитски“ Делян Пеевски използва снежното бедствие, за да се самолансира за премиер и влезе в задочен спор с министър-председателя Николай Денков, обнародвайки позиции през пресцентъра на ДПС.

Всичко започна сутринта в неделя, 26 ноември, когато от Министерския съвет обявиха, че се свиква съвещание в Министерския съвет заради критичната обстановка в страната, предизвикана от снеговалежите. В това заседание онлайн участваха и областни управители.

„Г-н Премиер, сняг онлайн не се чисти! Докажете, че сте такъв, като заедно с министрите слезете при бедстващите хора“, призова по този повод новоизпеченият председател на парламентарната група на ДПС, който се е запътил и да оглави партията на Доган.

„Хората очакват от изпълнителната власт да бъде до тях, когато е трудно и да им решава проблемите. Призовавам министър-председателя, който непрекъснато спори, че той е премиерът на правителството, да докаже това“, каза Делян Пеевски и призова Денков да напусне „топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват“.

По време на брифинга, който Денков даде след съвещанието, той коментира изявленията на Пеевски след журналистически въпроси. „Не знам как си представя Пеевски ролята на премиера. Призовавам го да излезе със снегорин и с лопата, с каквото иска и да почисти снега“, каза Денков и подчерта, че работата на институциите е да осигури координацията на целия процес.

Последва нов коментар от Пеевски. „Да ме номинират за премиер – няма да избягам от отговорност и мога да се справя. Денков да не се заиграва с шегички, а да си върши работата“, самопредложи се Пеевски. И продължи с хокането, че властта е в името на хората, а не за личен комфорт.

„Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите“, посочи още Пеевски, препращайки към образованието на Денков, който е химик. Самият политик от ДПС обаче също не беше забелязан на терен при хората, извън уюта на социалните мрежи.

euractiv.bg

Mоже да хареса още