Начало » Под звездите на юли с „Есмералда-Парижката Света Богородица”

Под звездите на юли с „Есмералда-Парижката Света Богородица”

by Toni
0 Коментар

С две представления на хитовия спектакъл „Есмералда-Парижката Света Богородица” ще стартират на 30 юни и 1 юли Летните музикални вечери на Античния форум „Августа Траяна” в Стара Загора.
Продължава победния марш на рок операта по музика на Рикардо Кочанте, с оркестрацията на симфоничен оркестър под диригентството на Людмил Горчев. Либретото по великата едноименна творба на Виктор Юго е на Люк Пламондон.

Впечатляващата продукция с невероятната хореография на световно признатия балетмайстор Марио Пиаца и изключителния изпълнителски състав, които съперничат на световните образци, ще блесне в две поредни вечери. Зрителите ще аплодират отново своите любимци – Михаела Филева в ролята на Есмералда, Марин Русинов – в ролята на Фроло, Николай Моцов Гренгоар, дебютанта Стоян Буюклиев, Борис Тасков Квазимодо, Богомил Спиров – Феб, Александър Панайотов -Клопен, Гергана Николаева – Фльор де Лиз. Участват също, Детско-юношеската студия за опера и балет на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур.

29 юни 2023ь АДД

Mоже да хареса още