Начало » Покупка на гардероб с огледални врати – какво трябва да знаете?

Покупка на гардероб с огледални врати – какво трябва да знаете?

by admin
0 Коментар

У нас дрешникът, обособен като самостоятелно помещение, е изключителна рядкост. Липсата на свободно пространство в повечето домове, кара купувачите да се насочват към стандартните гардероби. Макар да заемат малко място, качествените модели имат голяма вместимост. Днес на особена популярност се радват изделията с огледални врати.

Плюсове и минуси на гардероба с огледални врати

В последните няколко години на мебелния пазар се появи разнообразие от гардероби, много от които с огледало на едната или на всички врати. Всяко изделие притежава своите дизайнерски и конструктивни особености. Големината и броят на крилата са различни, както и метода на отваряне на вратите – предно или странично чрез плъзгане.

Оправдано е и дори е препоръчително да се избере огледален гардероб за малката стая. Неговата конструкция позволява да се икономиса от свободното пространство, но същевременно огледалото ще отразява светлината и предметите, намиращи се в срещуположния край на стаята. Това ще направи пространството визуално по-просторно.

Това е причината гардеробите с огледала да се избират за малки стаи и коридори. Именно там, те не само ще дадат възможност на своите собственици да се уверят в изрядния си външен вид, но и ще създадат илюзията за повече простор и разчупеност на интериора. В каталога на онлайн магазин Мебели за всеки ще откриете богата гама гардероби с врати-огледала на водещи български мебелни производители.

Странично отваряне

Характерна особеност на този тип гардероб е нестандартният начин на отваряне на вратите. Вратите се монтират на специални направляващи системи, в резултат на което могат да се преместват и разместват, без да заемат допълнително място непосредствено пред себе си. Гардеробът с огледални врати е удобен за използване и може да се превърне в декорация на всеки интериор.

Огледалните плъзгащи се врати имат редица предимства:

  • Възможност да направите стаята визуално по-просторна. Огледалните повърхности оптически увеличават пространството, което ще бъде от полза за всяка стая, особено за по-тесните. Въпреки че огледалата реално не увеличават площта на стаята, във възприятието на човека тя изглежда по-голяма. Това прави пребиваването в нея много по-приятно;
  • Осигуряване на пространство за преминаване. За разлика от гардеробите с люлеещи се врати, огледалните не се нуждаят от свободно пространство за отваряне на вратите. По този начин те могат да се поставят в близост до леглото или други мебели;
  • Максимална вместимост. Гардеробът с плъзгащо отваряне трябва да има добро вътрешно оформление, за да предложи голям капацитет на съхранение на дрехи, бельо и аксесоари като обувки и колани. Зад огледалата обикновено са разположени отделения със закачалки и такива с рафтове.

Не можем да не изтъкнем и неизбежните минуси, които имат гардеробите с огледални врати. Те съвсем не надвишават плюсовете, но си струва да ги отбележим, за да ви спестим разочарованието, когато ги установите сами. На първо място е склонността на огледалата да събират прах и отпечатъци от пръсти. Ще ви се налага да ги чистите често.

Друг проблем е повреждането на плъзгащия механизъм. Това се дължи на използването на профил от алуминий, който се деформира лесно. Като цяло плъзгаща система се износва бързо. Това налага да следите постоянно нейното състояние и да сменяте при нужда някои износени детайли. Не е лошо да помислите и за допълнително вътрешно осветление.

Източник: https://mebelizavseki.bg/

Mоже да хареса още