Начало » Полиране на фарове в София

Полиране на фарове в София

by admin
0 Коментар

Съвременните фарове са изработени от висококачествена здрава пластмаса, която пропуска добре светлината. Но това не означава, че след известно време те няма да избледнеят и да не бъдат покрити с драскотини. Ако започнете да забелязвате такива дефекти, най-доброто решение е да полирате фаровете. Какво представлява полирането на фаровете в София?

Полирането на фаровете е работа върху фаровете на автомобила Ви, която се извършва за отстраняване на външния защитен слой от повърхността им, който е загубил своята производителност.

Полиране на фарове в София

Има 3 вида полиране на фаровете:

  • Дълбоко почистване и полиране на фаровете Ви

Този вид се използва за пълно възстановяване на фара. Първо фарът се опушва, като се отстранява повредения горен слой и след това се полира. В резултат фарът е като нов. Имайте предвид обаче, че защитният слой се отстранява от фара при набиване, така че след процедурата той трябва да бъде възстановен – покрит с лак.

  • възстановителен процес при полиране на фара

Стандартен лак за фарове. Горният слой не се отстранява, фарът е просто полиран. Възстановителното полиране няма да премахне стружки, но ще премахне 80% от драскотините. Освен това не е необходимо да резервирате фаровете след това, тъй като устойчивият на износване слой не се отстранява в процеса.

  • прочистване на фара

Най-лесният вариант, който е необходим изключително за премахване на мръсотия. В процеса на полиране се използват меки пасти и полиращи колела. В резултат на това фарът става по-лъскав и по-малко матов.

Защо се нуждаете от полиране на фаровете на вашият автомобил?

Автомобил с чисти и прозрачни фарове изглежда много по-привлекателен. Затова повечето автомобилни ентусиасти смятат, че полирането на фаровете е чисто козметична процедура.

Всъщност дори малки драскотини и драскотини влияят негативно на яркостта на светлината – видимостта се влошава, фарът свети неравномерно. Това води до умора на очите и увеличава вероятността от злополука. Следователно не си струва да спестявате от процедурата за полиране.

Как се полират фаровете на скъп автомобил?

Процесът на полиране отнема по-малко от 30 минути и е по-евтин, за да опитате да го направите сами. Всеки модерен автосервиз ще Ви предостави услуга за полиране бързо и ефективно със специално оборудване и високотехнологични съединения.

В самото начало фаровете трябва да бъдат залепени с тиксо, за да не се повреди лакът на останалата част от автомобила. След това, с помощта на различни пасти и полиращи колела, фарът се шлайфа.

След дълбоко полиране е задължително да нанесете допълнителен защитен слой върху фара. В други случаи това се прави по желание на собственика. Този слой издържа около 1,5 години, през които ще отблъсква влагата и мръсотията.

Как да изберем детайлинг център в София?

Сега на пазара има голям брой центрове за детайлизиране, което затруднява избора на добро място, където ще ви бъде предоставена наистина висококачествена услуга. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато избирате център за детайли

  1. Добро осветление.

Освен факта, че стаята трябва да е суха и чиста, тя трябва да е добре осветена. Освен това при полиране е наложително да използвате допълнителни източници на светлина с различен спектър и светлинен поток, за да проверите напълно резултата.

  1. Местоположение.

Когато избирате център за детайли, не се ръководете от близостта му до дома. Разбира се, това е удобно, но изобщо не означава, че работата ще бъде свършена с високо качество. Понякога е много по-изгодно и по-логично да карате до другия край на града веднъж на шест месеца или година, ако сте сигурни в резултата.

  1. Наличие на фото и видео отчети за извършената работа.

Mоже да хареса още