Начало » Полицията задържа участник от „Осемте джуджета“ преди да даде пресконференция

Полицията задържа участник от „Осемте джуджета“ преди да даде пресконференция

by Toni
0 Коментар

Служители на Главна дирекция „Борба с организирана престъпност“ задържаха пред входа на Българската телеграфна агенция (БТА) Кристиян Христов минути преди да започне обявената от него пресконференция на тема „Осемте джуджета“ отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система“. Това съобщиха от БТА.

Христов е собственик на компанията за производство на асансьори „Изамет“. За нея се разказва в „Осемте джуджета“ – поредицата на „Антикорупционния фонд“, в която се разкрива схема за изземване на бизнеси. Бившият собственик на компанията Илия Златанов разказа, че е бил принуден от бившия шеф на столичното следствие Петър Петров, известен с прякора Еврото, да я прехвърли на Христов.

По-рано днес бившата съпруга на Петров Любена Павлова даде интервю пред „Антикорупционния фонд“, в което разкрива, че Петров е имал „архив с доказателства“ срещу магистрати, а през него е преминало не едно кариерно израстване в прокуратурата.

„На входа на БТА малко преди 14 часа служители на ГДБОП наредиха на Кристиян Христов да се качи в кола на ГДБОП, която го отведе. Христов не оказа съпротива, макар и няколко минути да настояваше първо да даде пресконференцията и след това да бъде отведен от полицаите. Служителите на МВР не се съгласиха и заявиха, че трябва да тръгне с тях сега „за разговор“ и едва след това ще може да даде пресконференция“, пишат от агенцията.

 

Според в. „24 часа“ Христов е задържан във връзка с вчерашната акция в ресторант в квартал „Драгалевци“, която е била свързана с убийството на Красимир Каменов-Къро, по която действия са били насочени именно срещу Петров и бизнесмена Размиг Чакърян-Ами. Впоследствие Петров беше обявен за издирване.

В анонса на пресконференцията на Христов беше записано, че той е работил за Любена и Петьо Петрови „и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури“.

https://www.dnevnik.bg/

Mоже да хареса още