Начало » Представление гостува на ромските квартали в Сливен, София, Пловдив и Берковица

Представление гостува на ромските квартали в Сливен, София, Пловдив и Берковица

by Toni
0 Коментар

Представлението „Джипси ад или несподелена близост“ започва своето пътешествие из ромските квартали в няколко града на страната, съобщават от екипа.

На 27 март е гастролът в Берковица, на 19 април и 12  май – София, 9 май – Пловдив, и 1 юни – Сливен.

„Спектакълът не просто разказва истории, а създава дълбок междукултурен диалог, разглеждайки въпроси за съжителството, общността и човешките връзки“, разказват артистите. Автор е актрисата и хореограф Петя Йосифова, заедно с музикантите и композитори Константин Кучев и Георги Арсов. Спектакълът се играе в театрална лаборатория „Алма алтер“ и представя живота на ромите-катунари, в опоетизиран свят, под открито небе. В сценария се преплитат исторически случки, традиции, легенди и митове на ромите, подсилени от авторска и традиционна музика, изпълнявана с инструменти като хърди-гърди, цигулка, китара и пиано. Основната тема в спектакъла е любовта.

„Представлението е с изявен интерактивен характер, който ангажира публиката във всеки момент не само с историята, но и с емоцията и енергията, които се предават чрез разнообразната и автентична музика. Сценарият е резултат от дълбоко изследване на литературни източници и срещи с представители на ромската общност. Някои от песните са открити чрез теренни изследвания и съставляват безценно нематериално богатство“, разказват от екипа на „Джипси ад или несподелена близост“.

Mоже да хареса още