Начало » Премиерът от трибуната на НС: Не познавам Алексей Петров, не съм чувал за срещи с него

Премиерът от трибуната на НС: Не познавам Алексей Петров, не съм чувал за срещи с него

by Toni
0 Коментар

Не познавам Алексей Петров, никога не съм говорил с него, виждал съм го вероятно два пъти на срещи, на които са били работодателските организации и той е присъствал като един от представителите на четирите работодателски организации, това заяви от трибуната на парламента премиерът Николай Денков на зададени въпроси от депутата от „Има такъв народ“ Гроздан Караджов, свързани с думите на Бойко Борисов, за това имал ли е участие при съставянето на кабинета наскоро убитият бизнесмен.

По-рано днес в кулоарите на бившия Партиен дом, който е новият стар дом на депутатите, лидерът на ГЕРБ заяви, че Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков. „И той, като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни ли, колко избори бяха, поне за важната законодателна рамка да е факт. Аз винаги казвам истината. Така че срещи сме провеждали – с него, той с тях, обратно. За да може някакво дори крехко доверие да си имаме“, посочи лидерът на ГЕРБ. „От мен не, по време на разговорите – не. Ако е имало нещо друго, това не е към мен въпрос“, заяви Борисов, с което разпали бурни дебати и полемика сред парламентарните групи.
Никога не съм чувал за срещи на Алексей Петров с когото и да е било, преди да стане убийството, след което изтече такава информация в медиите“, беше категоричен от трибуната министър-председателят Денков.
Той заяви, че е участвал пряко във всички процеси, свързани с подготовката на законодателната програма, която в момента се изпълнява, управленската програма. „Никога и в нито един от тези процеси името на Алексей Петров изобщо не е споменавано, камо ли да се е появявал някъде„, допълни премиерът.
„Нормално е още в първия ден да ви разваля настроението“, отговори му задалият въпроса Гроздан Караджов и допълни: „Аз и друг път съм чувал по медиите, господин Денков, че не сте го познавали, не сте го чували, не сте го виждали и не сте участвали, но сериозността на вашата позиция като министър-председател изисква да отговорите на въпроса не се ли притеснявате от ролята на лицето Алексей Петров в съставянето на вашето правителство, не се ли притеснявате от ангажиментите, които са поети там, защото това не са били просто така срещи. Да не говорим, че вие знаете къде и кога са се случвали тези срещи, но това ще го оставите на вашата съвест. Сутрин като се погледнете в огледалото ще виждате ли призрака на Алексей Петров като олицетворение на приавителството Денков“.
От своя страна премиерът му отговори: „Тази алегория с огледалото вече се изтърка, пък и като се погледна сутрин в огледалото, виждам себе си и своята съвест“.
„Това, което съм свикнал да правя през годините, е да казвам истината. Днес бяха казани толкова много лъжи, че имаше изказвания, по които ако пускаме червени точки, когато се казва лъжа, екранът трябваше да е червен през цялото време“, допълни Николай Денков и повтори още веднъж, че и в управленската програма, и в обсъждането на министрите никога и по никакъв начин никой не е споменавал името на Алексей Петров.

Mоже да хареса още