Начало » Прехвърлят изнасилвача Йозеф Фрицъл в обикновен затвор

Прехвърлят изнасилвача Йозеф Фрицъл в обикновен затвор

by Toni
0 Коментар

Австрийски съд постанови днес, че един от най-известните престъпници в страната – 89-годишният изнасилвач Йозеф Фрицъл, може да бъде прехвърлен от психиатричен затворнически корпус в обикновен затвор, предаде Ройтерс.

Подобен трансфер може да проправи път на изнасилвача до условно освобождаване от затвора. Адвокатката му Астрид Вагнер заяви, че ще подаде молба за освобождаване на клиента си в рамките на една година от преместването му.

Фрицъл, който вече е променил името си, държа дъщеря си в плен в продължение на 24 години, като в този период той я изнасилва многократно и от това кръвосмешение се родиха седем деца.

24 години ад и 3000 изнасилвания, това е печалната статистика за живота на Елизабет Фрицъл в периода 1984 г. – 2008 г.

От разказите на жертвата, по време на процеса, става ясно, че тя е била изнасилвана и физически тормозена до последните дни на пленничеството й през 2008 г., а първото изнасилване било още на втория ден от него. Тогава Елизабет била окована и с верига около корема, така че да няма никаква свобода. Комуникация между нея й баща й нямало, той просто идвал, изнасилвал я и я изоставял. Но не това било най-ужасното за Елизабет, а несигурността, че един ден той изобщо нямало да се появи и никой няма да я открие в импровизирания й затвор.

daricnews.bg

Mоже да хареса още