Начало » Прочистване на кожата на лицето

Прочистване на кожата на лицето

by admin
0 Коментар

Ежедневната грижа за кожата на лицето включва почистване два пъти на ден: не само вечер, но и сутрин. И ако вечерното почистване ни изглежда естествено, тогава сутрешното почистване може да повдигне въпроси … Необходимо е да премахнете следите от активност на кожата през нощта и да я подготвите за по-нататъшна сутрешна грижа.

Хидратиращ крем-пяна за измиване

За нормална и суха кожа

Ефективно отстранява грима, почиства и овлажнява кожата, без да нарушава естествената й защитна бариера.

Тонизиране

Тук е важно не само да завършите почистването на кожата, но и, ако е необходимо, да възстановите нейния хидролипиден баланс. Това може да стане с тоник или лек лосион, обогатен с допълнителни подхранващи съставки според нуждите на кожата. Или при определена процедура в козметичното ни студио в София.

Хидратация/Подхранване/Възстановяване

На този етап обикновено можем да приложим лечение, което изпълнява една от тези функции – в зависимост от индивидуалните нужди на нашата кожа. Важно е да нанасяте дневни и нощни кремове навреме, не мислете, че това е просто маркетингов трик.

Сутрин се препоръчва използването на дневен крем, който може да осигури на кожата дълготрайна хидратация и защита от агресивните въздействия на външната среда. А нощта може да бъде най-доброто време за действие на подхранващи или възстановяващи кремове.

Признаци на суха кожа

Какво да направите, за да разберете дали кожата на лицето е суха? Можете да оцените състоянието му на следните основания:

  • външен вид : сухата кожа на лицето обикновено е много тънка, има матов бял или сивкав оттенък, няма мазен блясък или забележими пори;
  • усещания : признак на суха и много суха кожа на лицето може да бъде постоянно неприятно усещане за стягане и дискомфорт;
  • ранно стареене : върху сухата кожа на лицето свързаните с възрастта промени могат да се появят по-ярко и по-бързо (фини бръчки, линии на дехидратация, намалена плътност и еластичност на кожата);
  • чувствителност : сухата кожа може да бъде свръхчувствителна, склонна към зачервяване, пилинг, остри реакции към неблагоприятните ефекти на външни фактори.

Ако все още се съмнявате, можете да направите прост тест със салфетка:

  1. Почистете лицето си с мек почистващ препарат.
  2. Потупайте го внимателно с кърпа.
  3. След това поставете тънка хартиена кърпа върху лицето си и внимателно я натиснете в Т-зоната: чело, бузи и брадичка.
  4. След минута оценете резултатите: ако върху салфетката няма следи от себум, тогава кожата принадлежи към сухия тип.

Сухо или дехидратирано: каква е разликата?

Много е важно тези понятия да бъдат разделени. Сухотата е вид кожа, а дехидратацията е нейно свойство, временен симптом. Дехидратирана (т.е. неспособна да поддържа достатъчно ниво на влага) може да бъде всеки тип кожа – включително суха. Дехидратираната кожа също може и трябва да бъде разгледана, независимо дали кожата ви е суха или мазна.

След като определите какъв тип кожата имате ще ви е много по-лесно да намерите точната формула и кремове за неината поддръжка, хидратация, почистване и подхранване. Все повече и храната и диетата оказват по-голямо влияние върху нашата кожа и много жени вече изпозлват опредлената диета за хидратация и възстановяване на кожата в цялото тяло и на лицето.

Mоже да хареса още