Начало » Първан Симеонов: Няма логика да се отиде на нови избори

Първан Симеонов: Няма логика да се отиде на нови избори

by Toni
0 Коментар

Няма логика да се отиде на нови избори. Това обясни пред БНР Първан Симеонов, социолог от „Галъп“.

Целта и на Борисов, и на Пеевски не е толкова да консумират власт, колкото да се прелигитимират, да разбият обсадата и табуто върху тях. Това минава главно през ДБ. Пеевски и Борисов нямат интерес да развалят всичко това. Господин Иванов също няма интерес. Той смята, че трябва да прокара своето виждане за съдебна реформа.

По всичко личи, че и господата от ПП също харесват ролята, в която са. Те могат да реализират своята финансова философия.

Западната рамка едва ли умира от радост, че може да се счупи всичко, което беше създадено. Войната продължава.

Добре – ще има избори. ГЕРБ ще бият с доста повече, но с кого ще управляват? Пак трябва да е с тези хора“.

Наблюдаваме опит донякъде да бъде елиминирано ДПС от сглобката или поне да бъде върнато на едни предишни позиции, смята Симеонов.

 

Той коментира процесите в ДПС, където вчера за съпредседатели на партията бяха избрани Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

„Ахмед Доган казва, че вървим по-скоро към неуспех на нашите западни планове. Светът се движи към повече центрове. Западните модели търпят преосмисляне и България трябва да бъде готова, защото е между Турция и Русия. Той казва, че ще бъде отговорник за това. В същото време ще имаме един отговорник за ортодоксалния евроатлантизъм и това е господин Пеевски, както и един отговорник за отношенията с Анкара – Джевдет Чакъров. Доста мъдро поведение от страна на Доган. Той продължава да държи контрола.

Ахмед Доган явно си представя партията като отваряне към центъра и напускане на етническото“.

Вероятно ПП и ДБ се чудят дали да имат една листа на предстоящите избори за европейски парламент, обясни още Първан Симеонов в предаването „Неделя 150“.

„Но би било лош знак да се разделят“.

Логиката казва, че поне за момента няма алтернатива на това управление, обобщи той.

„Трупа се обаче напрежение, от което някой ще се възползва. Дори тези трети страни, които доволно очакват своя момент, имат интерес това управление да остане.

Не е добре за страната сега да разбутваме всичкоПравителството има шанс да свърши малко черна работата, защото е крайно непопулярно. България трябва да се възползва – да се опита да влезе изцяло в Шенген и да направи усилието за еврото“.

Mоже да хареса още