Начало » Ромите – лица на промяната

Ромите – лица на промяната

by Toni
0 Коментар

Международното ромско събитие „Ромите – лица на промяната”, ще се състои в Деня на ромската съпротива – 16 май, в Белград.

Очаква се в откриването на многобройните прояви, по този повод, да вземат участие и министър-председателят на република Сърбия, г-жа Ана Бърнабич и г-н Томислав Жигманов, министър на Права на човека, малцинства и социален диалог, както и ръководители на организациите, участници в осъществяването на събитието.

В този ден представители на младото поколение роми ще се срещнат с някои от най-изявените ромски активисти, допринесли за развитието на гражданското движение в Албания, България, Хърватия, Франция, Великобритания, Северна Македония, Полша, Румъния и Сърбия.
Участниците в срещата ще се запознаят и с творчеството на четирима ромски художници, принадлежащи към различни поколения, които ще открият своя изложба.

В помещенията на Отворено общество в столичния град ще бъдат представени резултатите от изпълнението на Проект за промяна: книга и документален филм, предназначени да бъдат използвани като образователни инструменти за новото поколение ромски активисти.
Към участниците в събитието ще се присъединят и изявени сътрудници на проекта: Севдия Абдулова, Василе Йонеску, проф. Лятиф Демир и др.

Т.Ж.

9 май 2023, АДД

Mоже да хареса още