Начало » Сарафов внесе сигнал срещу Иван Гешев в Софийската градска прокуратура

Сарафов внесе сигнал срещу Иван Гешев в Софийската градска прокуратура

Излага действия, който трябва да бъдат проверени

by Toni
0 Коментар

Излага действия, който трябва да бъдат проверени

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев в Софийската градска прокуратура, съобщи БНР като се позова на свои източници.

В него се излагат твърдения за действия на обвинител номер едно, които заместникът му иска да бъдат проверени, за да се установи налице ли са данни за извършено престъпление.

От Градската прокуратура потвърдиха, че такъв сигнал е получен и обясниха, че предстои чрез системата за случайно разпределение на делата да бъде избран наблюдаващ прокурор.

Едното обстоятелство, което Сарафов иска да бъде проверено, е нерегламентиран запис на член на Висшия съдебен съвет. Става дума за телефонен разговор, който главният прокурор, твърди Сарафов, е записал. И което според Сарафов е нерегламентиран запис.

Второто е предполагаемо длъжностно престъпление във връзка с оповестеното вчера от самия Сарафов обстоятелство, че Гешев ползва почивната станция на прокуратурата в Боровец като свое собствено жилище.
Третото е по повод казаното от Иван Гешев вчера сутринта на пресконференция за негов разговор с прокурор по т.нар. „Барселонагейт“.

dnes.bg

Mоже да хареса още