Начало » Седем студенти от Университетa за национално и световно стопанство получиха годишна стипендия от “Дискордиа“

Седем студенти от Университетa за национално и световно стопанство получиха годишна стипендия от “Дискордиа“

by Toni
0 Коментар

Седем студенти от Университетa за национално и световно стопанство (УНСС) получиха годишна стипендия в размер на 2000 лв. от “Дискордиа“, една от най-големите български транспортни и логистични компании, съобщават на сайта си от висшето учебно заведение.

Тази година са предвидени седем стипендии за целия университет – по две за катедрите “Икономика на транспорта и енергетиката‘‘ и “Логистика и вериги на доставките‘‘, а другите три – за останалите катедри.

Кандидатите с най-висок резултат в съответните категории са: Калоян Тодоров и Теодор Гайтански от катедрата “Икономика на транспорта и енергетиката‘‘, Емил Моллов и Тереза Мичева от катедрата “Логистика и вериги на доставките‘‘. Останалите студенти, които спечелиха стипендиантската програма на компанията за академичната 2023/2024 година, са Добри Добрев и Ивелина Петкова от катедрата “МИО и бизнес‘‘ и Персиана Герасимова от катедрата “Счетоводство и анализ“.

Процесът по определяне на стипендиантите е включвал писане на есе по зададена тема, както и индивидуално събеседване с представители от отдел “Човешки ресурси“ на компанията. Във формирането на крайното класиране е взет и успехът на студентите от последните два семестъра. Стипендиите, които за втора година студентите на УНСС получават, са продължение на меморандума за сътрудничество, който УНСС и “Дискордиа“ подписаха преди две години, допълват от университета. Като част от меморандума, Христо Христов, основател и изпълнителен директор на компанията, изнесе две лекции пред студентите на УНСС.

На церемонията по връчване на сертификатите Жан Вайтилингам, директор “Човешки ресурси“ в “Дискордиа“, поздрави включилите се в предизвикателството на първия отворен към всички студенти на УНСС конкурс. Той каза, че партньорството с университета е много важно и обърна внимание на дългогодишното сътрудничество на компанията с катедрите “Икономика на транспорта и енергетиката“ и “Логистика и вериги на доставките“. “От тази година разширихме партньорството си с целия университет. Много се радвам, че имаше представители на десет катедри в този стипендиантски конкурс, който не е самоцел. Ние, като български работодател, бихме искали да предоставим възможност на студентите в страната да се ориентират в предлаганите възможности и да направят мотивиран избор за започване на своята кариера още по време на обучението си. „Дискордиа“ дава възможности младите хора в България да продължат развитието си в страната“, каза той и благодари на УНСС за партньорството, чрез което университетът доближава знанието до реалния бизнес, и неговия опит, а компанията показва бизнес страната на процеса.

“Радвам се, че нашите студенти са ви направили добро впечатление“, каза доц. д-р Светла Бонева, декан на факултета “Международна икономика и политика“. Тя изрази своята благодарност, че инициативата вече е отворена за всички катедри и пожела успех на сътрудничеството между УНСС и “Дискордиа“.

“Много съм щастлива, че „Дискордиа“ има възможност да работи чрез тези програми с младите хора“, подчерта Кристина Щерева, директор на “Маркетинга”, и сподели, че вратите на компанията са винаги отворени за тях. “При нас може да получите развитие, каквото се предлага в големите европейски държави. Опитваме се да налагаме стандарти, да се развиваме, да надграждаме и да сме един добър пример, и като работодател, и като бизнес за останалите партньори, както и за конкурентите. Винаги чрез стаж можете да се запознаете с това, което предлагаме, и ако ви хареса, да продължите при нас“, каза още тя.

В “Дискордиа“ работят над 2500 души, компанията разполага с 1600 автомобила, 4000 клиенти и 412 млн. приходи за 2022 г. “Дискордиа“ развива бизнес с над 70 държави, 38 от тях в Европа, като постоянно разраства своето глобално покритие. Има офиси в България, Украйна и Румъния. “Дискордиа“ има висока репутация и е спечелила доверието на хиляди партньори и клиенти, показва международно NPS проучване през 2022 г. За последните пет години в компанията са назначени 172 души, възпитаници на УНСС, което е 40% от всичките назначения за този период.

bta.bg

Mоже да хареса още