Начало » Сливенският художник и учител Веселин Дамянов-Вес с нова самостоятелна изложба в София

Сливенският художник и учител Веселин Дамянов-Вес с нова самостоятелна изложба в София

by Toni
0 Коментар

Тридесет и четвъртата самостоятелна изложба Графика и рисунки” открива известният сливенски художник Веселин Дамянов-Вес.

По покана на художника, меценат и любител на графичното изкуствоq който е и собственик на галерията ГрафикАрт Людмил Георгиев, Веселин Дамянов-Вес ще се представи пред софийска публика с най-новите си графични листи и рисунки.

Галерия ГрафикАрт” е единствената специализирана галерия за графично изкуство в България. Тук са представени едни от най-големите ни майстори, творящи в това трудоемко и все по-елитарно изкуство.

В изящното пространство на галерията са представяни класици като проф. Петър Чуклев, проф. Иван Димов, Стефан Марков, Юлий Минчев, Владимир Чукич, Румен Нечев, Свилен Блажев и др.

Веселин Дамянов-Вес се представя с 40 графики и рисунки, специално създадени за пространството на галерията. Графиките са изработени с класическата техника – цветна гравюра и авторска намеса с акцентиране на образа.

Веселин Дамянов продължава да популяризира родния си град Сливен и своето изкуство с многобройни изяви в страната и чужбина. Художникът живее в родния си град, където твори и преподава Изобразително изкуство в Основно училище “Христо Ботев.

slivenpress.bg

Mоже да хареса още