Начало » Сръбски медии: Българин организира „лов на бежанци“

Сръбски медии: Българин организира „лов на бежанци“

by Toni
0 Коментар

Българите се опасяват, че мигрантите ще влязат в Европа през тяхната територия, ако границата между Македония и Гърция остане затворена. Това съобщава сръбската медия B92, цитирана от „Фокус“. Българското село Долно Ябълково изведнъж придоби известност благодарение на един млад мъж – Динко Вълев. Той се превърна в герой в таблоидите, тъй като патрулира по границата с Турция и се хвали, че е задържал 25 бежанци. В момента той набира доброволци, за да започне „лов на бежанци“.

„От само себе си се разбира, че искам да ги убия, но и те биха направили същото, нали?“, каза той в телевизионно интервю. Той обяснява, че за него всеки бежанец е джихадист.

Според местните власти Вълев просто търси внимание и затова излиза по пътищата с танк.

Засега българската полиция не е реагирала на идеята за организирането на „лов на бежанци“, но вътрешният министър Румяна Бъчварова призова медиите да информират полицията, ако подобни групи започнат да действат.

Пред B92 български граничар е заявил, че хората като Динко Вълев са полезни, тъй като по границата персоналът недостига, а оградата, която България е изградила набързо не е препятствие за бежанците, които идват от Турция.

Сряда, 09 Март 2016

dnes.bg

Mоже да хареса още