Начало » Съборена къща, пожар и много арести след свада между два цигански рода в Градец

Съборена къща, пожар и много арести след свада между два цигански рода в Градец

by Toni
0 Коментар

На 16.02.2024г., 18.00 часа, в РУ-Котел е получен сигнал на ЕЕН 112 от жена на 56 години, че тя и семейството й са нападнати от група хора, които са съборили постройката, в която живеят. Към мястото незабавно са изпратени екипи на „Патрулно-постива дейност“ от РУ Котел и участък „Градец“ за проверка на сигнала. Изпратен е и екип на ФСМП Котел. Пристигайки на място полицейските служители установяват 2 горящи едностайни постройки от дървена конструкция, намиращи се в края на селото, извън регулация. Изпратени са 2 екипа на РСПБЗН- Котел, които са ликвидирали пожара в 19.30 часа. Пострадали и ранени лица не са открити.

Според първоначални сведения постройките са запалени от представители на голям род от село Градец. Между двата рода се е създало напрежение и е възникнал скандал. За справяне със ситуация на място са изпратени екипи от РУ-Сливен, РУ-Котел и сектора за „Специални тактически действия“ към ОДМВР- Сливен.

Напрежението е овладяно. Няма пострадали.

В резултат на проведените незабавни оперативни действия са установени и разпитани девет лица, съпричастни към извършеното деяние. Петима от тях са със заповед за задържане до 24 часа и са отведени в РУ-Котел.

По случая е образувано досъдебно производство.

Уведомена е Районна прокуратура – Сливен.

Работата по случая продължава.

Mоже да хареса още