Начало » С отворени врати за килимарството

С отворени врати за килимарството

by Toni
0 Коментар

За трета година в Котел отваря врати работилница за тъкане на открито. Възрожденският град е част от инициативата Световен ден на плетенето на открито и за поредна година посреща хора с близки интереси, мотивация за усвояване на нови умения, предаване на тъкачеството като занаят от възрастните към младите килимотъкачки от котленско.

„Искам да благодаря на Величка Съботинова и на всички тъкачки от Котел, които през годините оказваха огромна помощ на Община Котел в реализирането на фестивала на Етносите, багрите и котленския килим. Тази година той ще ви предложи много изненади и незабравими изживявания…”, каза по време на празника кметът на Община Котел Коста Каранашев.

Гостите и гражданите на града имаха възможност да се запознаят с котленски тъкачки и да разгледат изложба с фотографии и схеми, по които се изработват котленските килими.
По традиция, Община Котел осигури малки тъкачни станчета, на които децата от кръжока по тъкане при „Център за подкрепа за личностно развитие“, с ръководител Величка Съботинова, показваха на свои връстници и гости на Котел тънкостите на занаята.
15 юни 2023, АДД

Mоже да хареса още