Начало » Христо Комарницки: Българинът е в перманентен сън, че нещата са наред и няма нужда от действия

Христо Комарницки: Българинът е в перманентен сън, че нещата са наред и няма нужда от действия

by Toni
0 Коментар

Българинът е в перманентен сън, че нещата са наред и няма нужда да предприема никакви действия.

Това каза пред БНР художникът и карикатурист Христо Комарницки, автор на рубриката „Туш“ в „Сега“ и един от авторите на карикатури в „Прас-Прес“.

Актуалната политическа обстановка е толкова трудно да бъде описана, че дори и с четката бих се затруднил. Страдам откъм изразни средства да я опиша адекватно. Тя до такава степен излиза от нашите представи за нормално в политиката и изобщо в обществените отношения, че ми е трудно да си представя как разсъждава т.нар. електорат в момента. Не знам какъв е изразът на неговата критичност, каква е изявата ѝ“, коментира художникът.

Той призна, че прекаляването е солта в занаята на карикатуриста:

„Няма такова нещо като прекомерно прекаляване. … След като съответните комисии и органи не работят, с карикатури се борим с корупцията„.

Христо Комарницки заяви, че за затрудненията при разпространението на вестник „Прас-Прес“ през 2017 г. „един от заподозрените“ е тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров:

„Много ми се ще един ден по някакъв начин да си изясня този въпрос. … Разпространението на вестниците тогава беше във владение на Делян Пеевски, той упражняваше тотален монопол върху разпределението на печата по онова време. Това беше в продължение на едно десетилетие, без нито един орган в държавата да вземе някакво отношение по въпроса“.

Mоже да хареса още