Начало » Цитат на деня: Човек трябва да има малко по-тънка талия, за да може да върти обръчите на властта

Цитат на деня: Човек трябва да има малко по-тънка талия, за да може да върти обръчите на властта

by Toni
0 Коментар

„Човек трябва да има малко по-тънка талия, за да може да върти обръчите на властта.“

Това коментира в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков по повод вчерашните изявления на председателя на ДПС Делян Пеевски в Кърджали, че след изборите движението ще решава кой да управлява, кой да е премиер и кои да са министрите.

Според Петков той копира почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който казваше, че „порциите на властта“ той ги раздава, а сега Пеевски казва по думите му, че „министър-председателят зависи от мен и аз ще казвам кой да е министър и кой не“.

„Има една малка разлика обаче. Когато Доган говореше за обръчите на властта, и тук искам леко да си направя майтап, но човек трябва да има малко по-тънка талия, за да може да върти обръчите на властта. Истината е, че Пеевски в момента наистина има големи амбиции и те не идват от това, че неговият електорат е толкова голям, неговите амбиции идват от това, че той в момента контролира до голяма степен Бойко Борисов и той говори от името на две партии (ДПС и ГЕРБ) реално и оттам му идва самочувствието. За съжаление това, което виждаме, е, че Борисов колкото и да се опитва през шеги да се разграничи, той в момента е изцяло подвластен на Пеевски“, коментира Кирил Петков.

Андриян Георгиев

dnevnik.bg

Mоже да хареса още