Начало » Антон Хекимян е „нестандартното предложение“ за кмет на ГЕРБ за София

Антон Хекимян е „нестандартното предложение“ за кмет на ГЕРБ за София

by Toni
0 Коментар

Довчерашният директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ на Би Ти Ви Антон Хекимян е номинацията на ГЕРБ за кмет на София. Това стана известно от появата му заедно със зам.-председателя на партията Томислав Дончев пред Общинската избирателна комисия (ОИК).

 

Хекимян обяви, че получил предложение да бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на София от председателя на Бойко Борисов на среща преди седмица. „Реших да се кандидатирам, за да работя за обществото, но от другата страна“, каза той. Избегна въпросите за свързаност с ГЕРБ, но многократно декларира, че от дълги години е публична личност, разпознаваем репортер и водещ на сутрешния блок на Би Ти Ви. Водещ приоритет на Хекимян за София е образованието. Видео вижте в края на статията.

Че тъкмо Хекимян ще бъде претендентът на ГЕРБ за София, се заговори в събота, когато той и Би Ти Ви обявиха, че напуска медията с анонса, че „продължава в друга професионална посока“. От седмици Борисов отлага обявяването на кандидата за кмет на София за последния момент, като последното му определение беше, че човекът е „нестандартно решение, ще ви хареса“.

Номинацията на Хекимян беше подкрепена от настоящия столичен кмет Йорданка Фандъкова, която заяви, че е много доволна, че в общинската листа на ГЕРБ влизат много млади хора. Кандидатът за кмет на София на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Васил Терзиев пък заяви, че намира за странна кандидатурата.

Mоже да хареса още