Начало » МТСП ще инвестира 830 млн. лв. в програми за заетост, обучение, менторство и професионално развитие

МТСП ще инвестира 830 млн. лв. в програми за заетост, обучение, менторство и професионално развитие

by Toni
0 Коментар

Като част от последователната политика на министерството, по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 и Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат инвестирани над 830 млн. лева. – Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска по време на годишната среща на Хартата на многообразието в България, организирана от Българския форум на бизнес лидерите.

„Безспорно, през последните години темата за равенството е във фокуса при създаването и провеждането на политиките в България. Вече 6 години Министерството на труда и социалната политика награждава институции, организации и компании с Отличителен знак за значими постижения в сферата на равнопоставеността на жените и мъжете и създаването на условия за по-добър баланс между личния и професионалния живот“, заяви заместник-министър Клисурска. Тя обърна внимание и на усилията на министерството за насърчаване на социалната и солидарната икономика на регионално и местно равнище и провеждането на инициативи за социални иновации и адаптиране на работната среда за хора с различни потребности.

Надя Клисурска поздрави присъстващите представители на бизнеса, превърнали политиката по равнопоставеност и инвестиции в човешкия капитал в неизменна част от етичния си кодекс и бизнес философия. „С примера си вие доказвате, че отношението към равенството, във всеки негов аспект, води до по-добри финансови резултати и повече справедливост”, заяви тя.

12 май 2023, АДД

Mоже да хареса още