Начало » От бедно детство до екстравагантен живот

От бедно детство до екстравагантен живот

by Toni
0 Коментар

Емине Ердоган, подобно на съпруга си, произхожда от скромно семейство – тя е едно от общо пет деца в семейството. Родена е в Истанбул, но родителите ѝ са от Анадола и явно са били строго религиозни. На 15 години Емине трябвало да сложи мюсюлманска забрадка, а братът на турската първа дама преди време разказа пред вестник „Миллиет“, че сестра му дни наред плакала и дори заплашвала да се самоубие, защото в онези години носенето на забрадка означавало, че няма да има право да следва.

С течение на времето обаче възгледите на Емине явно се променят. Нейните дъщери сега също носят ислямската забрадка. Тя самата пък заявява, че майчинството е една от най-важните задачи на правоверните мюсюлманки. „Предпоставка за всички права, свободи и постижения, които са обещани на жените, е те да се откажат от собствената си идентичност“, казва тя в лекция през ноември миналата година, припомня “Велт ам Зонтаг”.

По-различен е нейният поглед към османския период, твърди германското издание и дава пример: „През 2016 година турската първа дама заяви, че султанският харем не е бил нещо лошо за жените. В същото време обаче тя казва, че не би търпяла втора съпруга на Ердоган“. За Емине Ердоган казват, че е силно ревнива. „Навярно гледат да държат далеч от нея слуховете за метреси“, пише „Велт ам Зонтаг“.

6 юни 20 23, АДД

Mоже да хареса още