Начало » Пиесата „Жените в Народното събрание“ ще представят бургаски ученици в края на юни в Сливен

Пиесата „Жените в Народното събрание“ ще представят бургаски ученици в края на юни в Сливен

by Toni
0 Коментар

„Жените в Народното събрание“представят премиерно Младежката театрална трупа „Валери и приятели“ към НЧ  „Асен Златаров 1940“ – Бургас. Пиесата на младите актьори ще гостува в края на юни в Сливен.
Премиерните представления ще се играят на 5-ти и на 13-ти май в дома на НХК в Бургас.
В постановката участват 20 младежи от различни бургаски училища, а на 13 май с втората премиера ще бъдат изпратени четиримата абитуриенти на трупата – Радинела Неделчева от НЕГ „Гьоте“, Хюлия Петрова от ГЧЕ „Васил Левски“, Тодор Иванов и Михаил Трендафилов от НУМСИ „Панчо Владигеров“.
Сатиричната комедия е авторска преработка на Валери Еличов по пиеси на древногръцкия комедиограф Аристофан. Пиесата разглежда въпросите за мира и войната, демокрацията и справедливостта, любовта и взаимното уважение между хората, разказва Валери Еличов за спектакъла.

„Пиесата е за любовта. Ако не дадеш своята любов към ближния, няма да получиш нищо. По един много хитър начин, жените успяват да убедят мъжете, че равноправно трябва да се взима участие в управлението на държавата, в управлението на семейството, на дома, в отношението към децата. Идеята ни е да се превърне представлението в нещо много светло, забавно приятно и с хубава музика“.

С тази постановка „Валери и приятели“ ще участват в края на юни в два театрални фестивала – в Сливен и Русе, като по Програма „Мобилност“ към Община Бургас те спечелиха съфинансиране на пътуванията им. СНЦ „Ротари Клуб Пиргос“ – Бургас също подпомага осъществяването на спектакъла със средства за сценографията.

Режисьори на спектакъла са Валери и Олег Еличови, сценографията и музикалното оформление са на Валери Еличов, художник по костюмите и реквизита е Хюлия Петрова, а хореографията е на Мануела Костадинова.

sliven-news.com

Mоже да хареса още