Начало » При проверки в квартал „Надежда” са задържани разпространители на наркотици

При проверки в квартал „Надежда” са задържани разпространители на наркотици

by Toni
0 Коментар

Продължава широкомащабната операция на Районно управление – Сливен, насочена срещу конвенционалната престъпност на територията на областния център. Криминалисти на РУ, на 17 юли са иззели един плик, съдържащ суха листна маса и 27 пакетчета с кристалообразно вещество. Задържан е мъж на 55 години, по случая е образувано досъдебно производство.
В хода на полицейските действия са извършени проверки на няколко адреса в квартал „Надежда” с цел установяване на лица, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества. В жилището на 20-годишен мъж, без криминални прояви, са намерени и иззети един пакет, съдържащ суха листна маса, и 17 дози, съдържащи вещество, което при полевия тест е реагирало на синтетичен канабиноид.
При проверка на друг адрес, от жилището на жена на 36 години, са иззети два пакета съдържащи синтетичен канадиноид и 2 опаковки, съдържащи вещество, което при теста е реагирало на кетамин. От трети адрес, обитаван от мъж на 34 години и жена на 36 години са иззети 36 дози синтетичен канадиноид и две еднолитрови бутилки, съдържащи течност, която е реагирала на метамфетамин. По случаите е извършена голяма по обем работа, разпитани са множество свидетели. Задържани са трима мъже и две жени.
18 юли 2023, АДД

Mоже да хареса още