Начало » След смъртта на Пригожин: Самолетът, изглежда, е избухнал, а не е ударен от ракета

След смъртта на Пригожин: Самолетът, изглежда, е избухнал, а не е ударен от ракета

by Toni
0 Коментар

Гибелта на лидера на „Вагнер“ Евгений Пригожин в самолетна катастрофа в Русия още не е официално потвърдена, но вече усилено се коментира какво точно се е случило вчера привечер и кой може да стои зад него.

Телеграм“ каналите Shot и ВЧК-ОГПУ твърдят, че самолетът може да е бил взривен отвътре с устройство в отсека с шасито. Взривът е откъснал крилото, което е ударило стабилизатора отзад. Това било и възможно обяснение защо машината е започнала рязко да се издига, а след това е влязла в безконтролно пропадане, докато опашната част е паднала на 5 км от корпуса на джета.

От експлозията на 8 км. височина и шока от ударната вълна всички на борда мигновено са изгубили съзнание и затова не са подали сигнал за бедствие.

От ВЧК-ОГПУ твърдят, че вече има е първи заподозрян – личният пилот на Пригожин и бивш учредител на „МНТ Аэро“ – компанията, на която е самолета. Органите на реда издирвали Артьом Степанов, но не можели да го открият, а той е имал достъп до машината, като преди експлозията е отпътувал за Камчатка“. Брат му твърди, че от три дни Степанов е някъде в преход и без мобилна връзка. Възможно е той вече да не е в Русия, допълват от ВЧК-ОГПУ.

Mоже да хареса още