Начало » СЛИВЕН ЧЕСТВА 186 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

СЛИВЕН ЧЕСТВА 186 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

by Toni
0 Коментар

С рецитал за Левски, в изпълнение на Театрална трупа „Опит за летене“ при ПХГ „Дамян Дамянов“, започна възпоменателната церемония по повод 186 години от рождението Апостола на свободата. „Днес България чества 181 години от рождението на Васил Иванов Кунчев, известен на всички като Васил Левски. В многовековната ни история, Левски е едно от най-ярките имена и личности, които се открояват с делата си. Голям идеалист, много решителен, с огромна любов към България, той ни завещава най-святото – свободата. Многопластова е неговата личност – от Дякон Игнатий до знаменосец на четата на нашия съгражданин Панайот Хитов и основна движеща сила в националноосвободителната борба на България“, отбеляза в словото си кметът Стефан Радев.
Венци и цветя на паметника на Васил Левски поднесоха Кмета на общината, общински съветници, представители на ръководствата на държавни структури в града, културните и образователните институции, граждани и ученици.
Честването в Сливен завърши със залп от пушки на почетния караул на Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“.
19 юли 2023, АДД

Mоже да хареса още