Начало » Щедрост с пълни шепи

Щедрост с пълни шепи

Първото издание на програмата GRACE

by Toni
0 Коментар

 

 

УниКредитБулбанк се включи в първото издание на програмата GRACE (Girls, Roma ambassadors for corporate empowerment), чиято мисия е да стимулира и подкрепи образованието и професионалното ориентиране на млади дами от ромската общност в България. Програмата е по съвместната инициатива на Съвет на жените в бизнеса в България и Arete Youth Foundation, а в пилотното й издание 10 момичета имаха възможност да се потопят за ден във вълнуващия свят на бизнеса на различни компании.

Повече за банковия сектор научиха Наталия Миткова и Мерилин Радославова, които бяха посрещнати от Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на UniCreditBulbank. Тя им разказа своя професионален път и им даде ценни съвети и напътствия. Благодарение на Нели Кръстева и Розана Петрова момичетата имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на банкера и юриста в банката. А с Велислава Задурян, Старши мениджър „Хора и култура“ и Анна Милева, Бизнес партньор „Хора и култура“, обсъдиха равнопоставените възможности за развитие.
Накрая на събитието всички участнички споделиха наученото през деня и бяха наградени със специални сертификати за участието им в инициативата.

UniCredit Bulbank

Мерилин Радославова, X клас

GRACE беше едно уникално събитие и възможност да придобия много
нови познания в сферата на банкирането, и това как то може да се съчетае с още безброй специалности като например програмиране и право. Домакините на УниКредит Булбанк посрещнаха мен и Наталия много топло и с усмивка. Разведоха ни из компанията и ни показаха някои от отделите, в които те работят. Също така ни разказаха за тънкостите на
банкирането, споделиха с нас своя опит и пътят, който са извървяли, за да стигнат до сегашната си позиция. Благодарна съм на Младежка фондация ,,Арете” за предоставената възможност да бъда част от това събитие.

Наталия Миткова, студент по Право, СУ
Благодарение на Съвета на жените в бизнеса в България и Младежка Фондация „Арете“, аз и Мерилин бяхме приети в централата на УниКредит Булбанк. Събитието беше не само полезно от гледна точка на практическите знания, които бихме могли да приложим в кариерното си развитие, но и вдъхновяващо. Беше успокояващо да чуем от толкова много успешни и прекрасни жени, че всъщност в началото планът им не е бил да работят това, което в момента вършат. Някои споделиха, че дори са се специализирали в съвсем различна сфера от тази, в която са се реализирали, но въпреки това са много щастливи с позициите, на които са. След цял ден, прекаран в разговори с жените в различните отдели, заключението, до което стигнах за
себе си, е, че от живота трябва да се граби с пълни шепи. Затвърдих позицията, че новите преживявания са не само интересни, но и могат да бъдат ключови за това, което ни предстои като личности и бъдещи специалисти.

13 февруари 2024, АДД

Mоже да хареса още