Начало » България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес, заяви Росен Желязков пред президента на Виетнам

България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес, заяви Росен Желязков пред президента на Виетнам

by Toni
0 Коментар

България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес, заяви днес председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков на срещата си с президента на Социалистическа република Виетнам Во Ван Тхъонг, съобщава пресцентърът на парламента.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на НС, е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам по покана на председателя на Националното събрание на страната Въонг Дин Хюе.

Вече можем да отчетем положително развитие в нашите двустранни контакти, свързано с членството на България в ЕС и на Виетнам в АСЕАН, отбеляза Желязков, цитиран в информацията. Той подчерта, че отношенията между България и Виетнам се основават на взаимно доверие, приятелство и десетилетни традиции, които са гаранция за успешното разгръщане на техния потенциал и постигане на нов модел на икономическо сътрудничество. България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес, заяви председателят на НС.

И посочи, че през 70-те и 80-те години на миналия век в страната ни са живели повече от 35 000 граждани на Виетнам, повече от 5000 виетнамци са завършили висшето си образование в България. Аз вярвам, че тези хора са своеобразен мост между нашите две страни и култури, посочи Росен Желязков. По думите му трябва да се търси начини за разширяване и обогатяване на икономическите връзки, за стимулиране на образователния обмен и сътрудничеството в областта на науката, защото тези сфери ще помогнат за прогреса и благоденствието на нашите държави.

bta.bg

Mоже да хареса още