Начало » Детска кухня в Ген. Тошево ще осигурява храна за деца от социално слаби семейства

Детска кухня в Ген. Тошево ще осигурява храна за деца от социално слаби семейства

by Toni
0 Коментар

От първия работен ден на новата 2024 година влезе в сила партньорско споразумение за реализиране на проект „Детска кухня“ между Община Генерал Тошево и Агенция за социално подпомагане, за осигуряване на здравословно и пълноценно хранене на деца от 10 месеца до 3 години, съобщават от Общината.

Община Генерал Тошево ще осигурява по едно обедно хранене за до 20 деца дневно. Храната ще бъде приготвяна от детската млечна кухня в детска ясла „Радост“ в град Генерал Тошево.

Основната целева група за подпомагане с детска кухня включва деца на семейства без доходи или с ниски доходи, които не са в състояние или са в затруднение да осигурят здравословно и пълноценно хранене на децата си, в т. ч. и за деца с увреждания; самотни родители (осиновители) с ниски доходи; приемни семейства и семейства на роднини или близки, при които има настанени деца.

В обхвата на подпомагането попадат и семейства, при които е установен риск от изоставяне на децата, майки, жертви на насилие, деца, настанени в приемни семейства, семейства, потребители на социални услуги.

Нуждаещите се лица ще бъдат идентифицирани от Дирекцията за социално подпомагане в града, въз основа на данните за подпомаганите лица и семейства, данните от отделите “Закрила на детето“, от доставчици на социални услуги на местно ниво и от други източници. За всеки конкретен случай ще се извършва индивидуална преценка, като освен доходният тест ще се оценява и нивото на материално лишение на семейството и необходимостта от този вид подкрепа.

Документи се подават до Дирекция социално подпомагане по настоящ адрес през целия период на проекта, т.е. до 30.11.2025 г.

pronewsdobrich.bg

Mоже да хареса още