Начало » И все с тревоги за народното управление

И все с тревоги за народното управление

by Toni
0 Коментар

Бойко пак изпревари, задължително качество за боец, който се готви за победа при всички обстоятелства, но за политик…ще довършим след някоя друга приказка. Мина лидера на Партията победителка в последните избори, по всички екрани (телевизията го чака като загоряла мома за прегръдка) и обяви всички свои доводи за генералните си откровения: „Аз няма да сваля правителството и с всичките си действия досега показахме абсолютна стабилност и правителството съществува благодарение на нас“.

Преди това ей така, за улесняване на политическото храносмилане, Борисов спомена, че (едва) вчера се е запознал с Лена Бориславова (ПП) и е разбрал истинските им намерения „да управляват държавата еднолично както парламента, както законодателната власт, регулаторните органи“.

Борисов, шефа на ГЕРБ, отдавна е забравил как се управлява, мори го сушата от няколко години, в които макар и изборен водач, не успя да припари до най-истинските белези на властта – икономиката с всички нейни механизми на реално влияние. Но и другата, видната власт – според договора му с ПП и ДП, правителството, такова, каквото е, решава всички въпроси на властта на партиите, които го създават, но…до там – до неговата реална независимост при изпълнението на постигнатите „само съвместни” управленски договорености…Хайде де, то ако беше така, у българско кой щеше да си позволи да се съюзява, тя кондиката на далаверата не е в официалния договор, а в неговия всекидневен прочит, но тук Борисов удари на камък – избраната от него представителка на неговата партия, като заработи по този тертип, реално ще налива вода в мелницата на „врага”(и той няма как да проконтролира тези действия!). Така че, този път боеца Борисов май прибърза и това се оказа не в неговите планове, независимо, че не пропусна да изпревари злите приказки с изявлението си: „Аз няма да сваля правителството” . Вероятно, за това не може да му попречи и г-жа Мария Габриел. Този път обаче тя го изпревари и вкупом с настоящия премиер Николай Денков категорично заяви, че преди да стартират процедурите по избор на ръководители на регулаторите, ще има обсъждане кой ще бъде избран. Нека никой не си мисли, че ще има правителство параван с наша подкрепа. .

Мемет Сукнаров

23 юни, АДД

Mоже да хареса още