Начало » Фондът Иновейшън Кепитъл финансира NEXT BASKET

Фондът Иновейшън Кепитъл финансира NEXT BASKET

by Toni
0 Коментар

NEXT BASKET – иновативен български стартъп, получи финансиране след спечелването на престижно отличие и седмици преди старта на платформата им в България

Фондът за дялови инвестиции Иновейшън Кепитъл гласува доверие на NEXT BASKET, български стартъп създаден през 2022 година, който има за цел да предизвика истинска революция в света на електронната търговия.

Съсредоточавайки се не само върху стандартните SaaS решения, компанията предлага 360-градусова инфраструктура и допълнителни услуги за e-commerce, позволяващи на търговците да разширят бизнеса си, докато се фокусират върху създаването и продажбата на своите продукти.

NEXT BASKET неотдавна бе удостоен с отличието „Start-up на годината“ в конкурса „Компания на годината 2023“. Скоро след това, Иновейшън Кепитъл обяви, че ще финансира компанията – безспорен атестат за високото доверие към визията и мениджърския екип на NEXT BASKET.

Главният изпълнителен директор на NEXT BASKET, маг. инж. Евгени Йорданов, сподели: „Изключително горди сме от кредита на доверие, който Иновейшън Кепитъл ни гласува. Финансирането, което получихме, е показателно за доверието в нашето амбициозно начинание и идва, както в резултат от усилията на нашия основател и визионер г-н Борислав Малинов, така и благодарение на работата на целия ни екип. Винаги съм казвал, че екипът стои зад всичко – ние сме си поставили за цел да революционизираме начина, по който функционира електронната търговия и не обещаваме неща, които не можем да изпълним“.

Демонстрирайки непрекъснат растеж от момента на своето създаване, NEXT BASKET се стреми да промени eCommerce индустрията не само на местно, но и на глобално ниво. Иновейшън Кепитъл коментира: “Впечатляващото в NEXT BASKET е размахът, с който управлението ѝ работи и бързите темпове, с които преминават през началните препятствия. Платформата участва активно в следващата вълна от компании, които правят достъпа до електронна търговия за обикновения търговец по-лесен и евтин“.

NEXT BASKET вече гледа към бъдещето с разработването на цялостна инвестиционна стратегия, която включва търсене на допълнително външно финансиране и нови инвеститори, за да подкрепи своите планове за международна експанзия и иновации.

За NEXT BASKET

NEXT BASKET е иновативен 360-градусов бизнес модел за управление на електронни магазини. Неговата екосистема включва 5 в 1 решения в помощ на e-търговците, като софтуерна платформа от ново поколение, интегрирана ERP система, фулфилмънт складов софтуер, собствени складови пространства и 125 платени и безплатни услуги за дигитален маркетинг и онлайн бизнес. Българският стартъп е основан през 2022 г. и към момента има над 70 служители. Официалният старт на продажбите се очаква през месец юли тази година.

За ИНОВЕЙШЪН КЕПИТЪЛ

„Иновейшън Кепитъл“ АД е фонд мениджър, управляващ фонд за рисков капитал в размер на 21,1 милиона евро за дялово и квази-дялово финансиране. Избран е от Фонд на фондовете („ФМФИБ“ ЕАД) да управлява ресурс от 19.3 млн. евро по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и допълнителен капитал от независими частни инвеститори в размер на 1.8 млн. евро.

За ФОНД НА ФОНДОВЕТЕ

Основната дейност на Фонд на фондовете е структурирането и управлението на финансови инструменти, съфинансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове, през програмния период 2014-2020. Дружеството управлява публичен ресурс в размер над 660 милиона евро и предлага на българския пазар широк диапазон от продукти за финансовия сектор, включително гаранции, фондове за дялово инвестиране и редица други.

fakti.bg

Mоже да хареса още